LIS KOHL

KUNSTNERISK CV
for kunstmaler Lis Kohl

Jeg har arbejdet med maleri siden min første udstilling i 1988. Jeg tog bl.a. et år på Kunstakademiet i Aarhus og sidenhen har jeg taget kurser hos undervisere, bl.a. hos Ann Suzette Sadolin og kurser tilrettelagt for billedkunstlærere. 

Min udøvende tilgang til maleriet er flettet ind med billedundervisning af børn, unge og voksne. Den del lærer man også af.

Var medlem af kunstnergruppen Nå´da´da gennem 25 år, hvor vi gav hinanden feed back på malerierne og deltes om opgaverne i forbindelse med udstillinger.

Jeg er medlem af KunstGruppenDjurs, bestående af 30 udøvende kunstnere på Djursland. Her mødes man til udstillinger og til ekskursioner og påvirker hinanden med input, erfaringer og gode råd. Et godt befordrende og inspirerende fællesskab!

Fabulerende malerier gennem tiden

Eventyr – fabelvæsner – myter – drømme er nogle af grundelementerne i mit univers med myldrende liv i klare farver.

Jeg vil gerne udfordre beskueren til at åbne sanserne og finde eventyret i billederne: Underlige væsner, menneskedyr eller dyremennesker dukker frem i stærke farver og fulde af energi. Målet er at fange NU´ets udtryk af følelser og stemninger.

Jeg maler spontant og intuitivt fra det inderste af sjælens kroge: Hvert billede fortæller sine historier om drømme i et eventyrligt univers.

Mit drømmeunivers

Hvert billede tilbyder en rejse i en fabelverden – når man trænger til at udskifte den grå hverdag med oplevelser i farvernes, energiernes og drømmenes univers.

Naturalistiske malerier

 

 

Hvorfor pludseligt naturalistiske malerier?

Sommeren på Læsø 2016 satte sit spor i mine malerier. Bjergtaget af Læsø, især vandområderne tæt på havlinjen, gjorde udslaget: Jeg måtte forsøge at fastholde de indtryk, jeg fik med mig hjem: Siv, strå, vandspejlinger, alger, græstuer, vandpytter, opskyl, skum, himmelbilleder med og uden regn… Alle indtrykkene ville ud på lærredet!

De foreløbigt 6 naturalistiske malerier blev til i eftersommeren ´16 og kalder på flere besøg på solskinsøen Læsø. Farveharmonierne i naturen der, rummer basis for endnu flere vandområdeskildringer….

Pressen skrev

Lis Kohl udstiller en spritny serie landskabsmalerier, Læsø fra vandkanten. Paletten er naturtro, landskaberne frit fortolkede: Spejlinger af uendeligheden– vækst, vand og vover samt himmelhemmeligheder. Virkeligheden i ny dimension.

(nov. 2016)

Betonæbler gennem tiden

Rotary har siden 2005 stået bag opsætning af godt en snes betonæbler i Ebeltoft, hvoraf de seks er bemalet af Lis Kohl.

Æblerne er godt en meter høje og vejer 1500 Kg.

Det første bemalede æble havde Lis Kohl som kunstner, og det blev indviet til Æblefestivalen på Fregatgrunden, oktober 2007.

Det seneste æble (herunder) står på Blushøj Camping og fortæller historien om Marsk Stig.

BIG APPLE

Herluf Ravn fra Rotary i Ebeltoft fik i 2005 idéen om the BIG APPLE, som symbol på Ebeltofts store potentiale.

Institutioner, erhvervsdrivende eller private har købt de rå betonæbler og derefter bekostet dekoreringen.

Overskuddet  går til Rotarys humanitære hjælpeprogram, specielt til unge.

Illustrationer m.m. gennem tiden

Jeg har lavet illustrationer til CD'er, bøger m.m., fx 6 bøger i serien: 'Når Jorden hvisker sit navn' samt både forside og illustrationer i 'Monstersange' af Benedikte Riis.

Molboer - skulpturer fra en udstilling

Jeg har omskrevet 4 gamle molbohistorier til nye.

Galleri Lis Kohl - Bakkevej 15 - 8400 Ebeltoft - 61292010 - liskohl@mail.dk