LIS KOHL

Betonæbler - gennem tiden

Herunder ser du de æbler, jeg har bemalet i løbet af årene.

Blushøj Camping købte et æble til opstilling på pladsens udkigspunkt. Herfra ses øen Hjelm, hvor historien om Marsk Stig og de fredsløse, falskmøntnerne, udspillede sig. Motiverne på æblet skulle afspejle disse historier.

Æblet blev indviet 2. maj 2015.

2014 købte Søren Peter Sørensen og frue, der ejer bygningen ”Niels”, et æble. Æblet skulle placeres ved Nytorv, og det skulle være et naturalistisk et af slagsen, rødt og saftfuldt.

Æblet blev indviet 2. august 2014 af parrets 2 børnebørn.

2010 købte Skelhøjeskolen et æble, der skulle oplyse om skolens værdier. Et rødt æble, sprængfyldt med saft og kraft, skulle opstilles ved indgangen og minde brugerne om, at her er vi sammen om at udvise ansvar, engagement og passer godt på hinanden.

Æblet blev afsløret 19. oktober 2010 ved hjælp af 2 elever, der rykkede i snoren, mens 500 elever talte ned fra 10 til 0. En minderig dag for Lis Kohl, kunstneren bag, og lærer på skolen.

2008 blev 2 æbler købt af Herluf og Jonna Ravn. Tiltænkt placering, sammen med det første blå, på Æblelunden ved Færgevej. De 3 æbler i de tre primærfarver symboliserer Ebeltofts potentiale: Vi har det hele, sol, vand og de røde tage, et godt sted at bo! Figurerne er sprælske og levende, fulde af energi.

2007 Æble købt af Herluf og Jonna Ravn, dekoreret af Lis kohl. Baggrundsfarven er kuttter-blå, symbolet på Ebeltofts beliggenhed ved havnen. Placeringen: Fregatpladsen.

Galleri Lis Kohl - Bakkevej 15 - 8400 Ebeltoft - 61292010 - liskohl@mail.dk